James Camerons sciencefictionkraker Avatar bracht wereldwijd bijna drie miljard dollar in het laatje. Voor Ryan Gosling telt in deze Saturday Night Live-sketch maar één ding… Waarom is het Avatar-logo in dat afschuwelijke ‘Papyrus’-font?

Article continues after the ad

Gosling opende dit weekend het nieuwe seizoen van Saturday Night Live, en dit fragment bleek behoorlijk populair. In een paar dagen tijd werd de absurde sketch bijna twee miljoen keer bekeken. Blijkbaar worden meer mensen ‘s nachts gillend wakker van de letterkeuze!

Gieren met Gosling

De vier komende Avatar-films, waarvan de eerste in 2020 verschijnt, kosten naar verluidt een miljard dollar om te maken. Ergens op die geldhoop moet toch wel wat te vinden zijn voor een grafisch ontwerper?

De bedenker van de Papyrus-letters, Chris Costello, noemde de sketch één van de leukste dingen die hij ooit zag. Costello maakte het font kort na zijn afstuderen, vertelde hij aan CBS News. De rechten op Papyrus verkocht hij voor een paar honderd dollar, zonder dat hij wist dat het op zowat elke computer zou komen te staan.

Chris Costello is nog steeds trots op zijn creatie, maar is het wel eens met Saturday Night Live dat het font uit gemakzucht veel te vaak wordt gebruikt.

Eerder deze week zagen we Ryan Gosling ook al bij Graham Norton. Daar was híj het mikpunt van spot, toen Harrison Ford zogenaamd vergat wie zijn collega ook alweer was. De acteurs spelen hoofdrollen in de scifi-film Blade Runner 2049, die later deze week in première gaat.