Marc van der Linden in RTL Boulevard

De laatste tijd gaat de lekker eigenzinnige prinses Alexia her en der viral met uitgelekte TikTok-filmpjes en andere social media-beelden waarop ze danst, playbackt en rookt. Media mogen die ab-so-luut niet plaatsen, zo ondervond royalty-kenner Marc van der Linden.

Article continues after the ad

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) gaf ‘m dan ook een spreekwoordelijke tik op de vingers. Want ook al zijn de filmpjes bijvoorbeeld op twitter te vinden – media mogen ze niet doorplaatsen.

Teruggeroepen

Marc ondervond dat zelf toen hij de RVD op zijn dak kreeg (niet voor de eerste keer). “De website van Royalty, het tijdschrift waar ik hoofdredacteur van ben, wordt gemaakt door een aparte redactie en ik heb daar niet zo veel mee te maken. Daar stond ineens een filmpje dat vandaag viral is gegaan van Alexia en dat mag gewoon niet. Wij mogen die niet plaatsen”, vertelde hij gisteren in RTL Boulevard.

Onredelijk

Marc vindt die houding wel een béétje krom, gaf hij toe. “Het is onredelijk om het op die manier te stellen, want iedereen kan het met een beetje zoekwerk heel makkelijk vinden, maar je wil gewoon geen ruzie over minderjarigen die iets doen waar ze ook niet altijd even goed over nadenken.

Prinsessen

Van de drie prinsessen schijnt Alexia trouwens het hoogste influencer-gehalte te hebben; die houdt wel van sociale media. "Amalia heeft veel minder de behoefte om dingen van haarzelf te delen. Maar Alexia doet dingen die ze graag wil laten zien. Ze kan mooi zingen en goed dansen. Zij is wat opener."