Veronica Inside

Of Veronica Inside na de zomer nog terugkeert? Dat ligt volledig aan René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee, zo blijkt.

Article continues after the ad

"Dat is een beslissing die de drie mannen met elkaar moeten maken. Zij moeten het met elkaar willen", zei Paul Römer, managing director radio en televisie van Talpa, vanochtend op NPO Radio 1. Mogelijk is de sfeer tussen Gijp en Derksen aan de ene kant, en Wilfred Genee aan de andere kant, momenteel al wat gemoedelijker: het VI-drietal werd gisteren herenigd op de bruiloft van René!

Lot in eigen hand

Gijp en Derksen voelden zich flink genaaid door Genee. Die zette hen volledig voor het blok in de speciale racisme-thema-uitzending van en tijdje terug, zo vinden de analisten. In de tussentijd vlogen de verwijten je om de oren en verweet Gijp Genee zelfs 'nazi-gedrag'. 'Het gesprek' over de toekomst van hun show moet nog komen. Römer: "ik vind dat ze die discussie met elkaar moeten voeren in een kamertje met de deur dicht en niet over de pagina’s van de kranten en de radio en tv."


Einde van VI?

Recent zei Johan Derksen nog dat hij oprecht niet weet of VI ooit nog terugkomt. Wel noemde hij alle commotie 'het perfecte einde'. René van der Gijp was iets stelliger: van hem hoeft het allemaal niet meer. Het VI-format is opgeblazen, claimt 'ie, maar in de toekomst een ander programma maken met Wilfred? Dat sluit hij niet uit. "Ik denk dat als zij het met elkaar weer goed kunnen vinden dat het prima mogelijk is om dat programma weer terug te brengen", aldus Römer.