Ruud Smulders, Vooravond

Na Fidan Ekiz en Renze Klamer moet nu ook Ruud Smulders vertrekken bij De Vooravond. De cabaretier zorgde daar twee seizoenen lang voor De Minuut van Ruud.

Article continues after the ad

Waar zijn collega's hun ontslag zo'n uur van tevoren kregen, hoorde hij pas nadien dat er geen plek meer voor hem was. 

Geen plaats meer

"De twee hoofdfiguren van De Vooravond zijn weg, dus toen wist ik ook wel: het duurt niet lang voordat de bijfiguren ook gaan sneuvelen", zo vertelde hij gisteravond bij Shownieuws. "Gebeld werd ik, een paar weken na het persbericht met: we gaan zo'n ander programma maken, daar hoort misschien deze minuut niet meer bij."

Nieuwe kansen op zijn pad

Dat nieuws kwam als een harde klap, maar de cabaretier kon het - gelukkig voor hem - ook snel relativeren. "Het is balen, want ik had het enorm naar mijn zin. Ik had daar de volle vrijheid. Het was echt een speeltuin. En dat primetime. Hoe vaak krijg je dat?" blikt hij weemoedig terug. "Aan de andere kant: het heeft voor mij zoveel deuren geopend." Aan kansen geen gebrek, zo liet hij ook al weten in het AD. "Het publiek weet me te vinden. Deze twee seizoenen hebben ervoor gezorgd dat mijn shows aan het uitverkopen zijn." 

Bekijk hier een compilatie van zijn bijdrages aan het eerste seizoen.

 

Veranderingen op komst

Eén ding is dus zeker: De Vooravond, dat mogelijk zelfs een andere naam krijgt, gaat volledig op de schop. Sophie Hilbrand en Khalid Kasem nemen het stokje over. Zij presenteren de show om en om. "Het moet wat minder lollig worden", aldus Albert Verlinde. "Ik ben erg benieuwd wat er gaat gebeuren."

Wanneer De Vooravond terugkeert, is vooralsnog niet bekend.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.