Chi Chi DeVayne in Ru Pauls Drag Race Allstars

RuPaul's Drag Race-bekendheid Chi Chi DeVayne is gisteren overleden in het ziekenhuis. Zavion Davenport, zoals hij echt heet, is slechts 34 jaar oud geworden.

Article continues after the ad

Dat laat zijn familie weten in een hartverscheurend bericht op sociale media. Zavion leed aan systemische sclerose, een auto-immuunziekte, en belandde recent in het ziekenhuis na nierfalen. Een longontsteking werd hem uiteindelijk fataal. Volgens haar familie waren DeVaynes laatste woorden "never give up".

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

The official notification from his family!

Een bericht gedeeld door Chi Chi DeVayne (@chichidevayneofficial) op


Chi Chi in RuPaul's Drag Race

Zavions dragqueen Chi Chi DeVayne stal de show in seizoen 8 van RuPaul's Drag Race (bij ons te zien op Netflix) en jaren later mocht ze nog een keer terugkomen voor seizoen 3 van de speciale All Stars-competitie. Presentator en dragqueen-legende RuPaul is enorm aangeslagen. "Mijn hart is gebroken sinds ik weet dat Chi Chi DeVayne is overleden", schrijft hij op twitter. "Ik ben zo dankbaar dat ik haar en haar prachtige ziel heb leren kennen. Ze zal erg gemist worden, maar nooit vergeten."

Drag Race Holland

Tja, het is na zulk droevig nieuws natuurlijk geen makkelijke bruggetje, maar wij krijgen in Nederland binnenkort ook een eigen versie van de dragqueen-competitie die van Chi Chi een wereldster maakte. Drag Race Holland komt binnenkort naar Videoland en RuPaul herself gaf het stokje over aan niemand minder dan... Fred van Leer!