Chris Pine in Star Trek

Chris Pine is binnenkort te zien in Wonder Woman 1984, maar hij lijkt ook plannen te hebben voor… het Star Wars-universum! Hij sprak erover met regisseur Patty Jenkins.

Jenkins werd recent door Disney gestrikt om een Star Wars-film te maken met de titel Rogue Squadron. In het Star Wars-universum is dit een eliteclub piloten die in hun ruimteschepen de gevaarlijkste missies van de rebellen uitvoeren, vernoemd naar de helden uit de spin-off-film Rogue One.

Hij’s Pine

Chris Pine werkte recent nog samen met Patty Jenkins, en vertelde tegen Collider dat hij met haar sprak over de nieuwe Star Wars-film. “Ik heb met haar gepraat - niet of ik mee zou doen - maar over het verhaal van de film. Het klinkt héél erg gaaf en ik ben enorm blij voor haar, voor het geweldige nieuwe project dat ze gaat doen. Als iemand er een frisse, nieuwe draai aan kan geven is zij het!”

Article continues after the ad

De vraag is nu: waarom bespreekt Jenkins het verhaal van Rogue Squadron met Chris Pine? Pine speelt in Wonder Woman een gevechtspiloot én heeft als captain Kirk de nodige ervaring in die ándere sciencefictionreeks.

Het zou natuurlijk kunnen dat Patty Jenkins vaker over geheime Star Wars-projecten praat met willekeurige acteurs, maar het zou best kunnen dat Pine benaderd is voor een (hoofd)rol in de film. De Star Trek-reeks waar hij de hoofdrol in speelde ligt al een tijdje op apegapen.

Rogue Squadron staat gepland voor een release in 2023.