Deze week werd bekend dat de Australische actrice Ruby Rose de nieuwe Batwoman is van DC’s Arrowverse. Rose vertelde tegen Jimmy Fallon waarom de rol zo belangrijk voor haar is.

Rose groeide onder moeilijke omstandigheden op, en had haar ‘coming out’ al op haar twaalfde. Hierdoor werd het leven haar op school flink zuur gemaakt. Batwoman staat bekend als één van de weinige superhelden die openlijk lesbisch is. Rose verslónd de comics op jonge leeftijd.

Veel geld hadden de Rose’jes niet, dus de jonge Ruby maakte zelf van karton ‘batwings’ die ze dagen achter elkaar droeg. Ondertussen woonden er ook echt vleermuizen in haar huis(!) dus alles wijst er op dat Rose als Batwoman voorbestemd was. Het mooiste is nog wel dat ze haar ziekenhuisbezoekjes, die ze regelmatig doet om zieke kinderen te verrassen, voortaan als superheldin kan doen! 

Na na na na na na na na

Rose (Orange Is The New Black, John Wick 2, Pitch Perfect 3) is de nieuwe Batwoman, in elk geval wat betreft de ‘Arrowverse’-series van The CW. Arrow, The Flash, Supergirl, Legends Of Tomorrow, Freedom Fighters en Constantine spelen zich allemaal af in hetzelfde DC-universum. Af en toe komen personages elkaar tegen in speciale crossover-afleveringen. Eind dit jaar zal Batwoman geïntroduceerd worden in zo’n crossover-event. In de loop van 2019 krijgt het Batwoman-personage haar eigen serie.  

Er zijn meerdere versies van Batwoman. Bizar feitje: de eerste versie werd bedacht om het gerucht dat Batman en Robin een relatie zouden hebben de kop in te drukken. In 2006 verscheen de huidige versie: de stoere chick Kate Kane.

Batwoman

Kane is de dochter van een kolonel, en het nichtje van de puissant rijke Bruce Wayne (Batman). Nadat ze van de legeropleiding af getrapt wordt vanwege een lesbische relatie, is ze lange tijd zoekende. Ze parishiltont zich een weg door het nachtleven van Gotham City, totdat ze getuige is van een gewapende overval. 

Hierna zet ze haar militaire kennis in om de misdadigers van Gotham City op te jagen. Eind 2018 zet Ruby Rose haar eerste schreden als Batwoman, haar eigen serie volgt in 2019. Of ze ook een eigen Batwoman-film mag maken is nog niet duidelijk. Meestal gebruikt DC voor de series en films verschillende acteurs. Zo wordt The Flash in de serie gespeeld door Grant Gustin, maar in de film Justice League door Ezra Miller. 

We wachten af!

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.