Deze week werd bekend dat de Australische actrice Ruby Rose de nieuwe Batwoman is van DC’s Arrowverse. Rose vertelde tegen Jimmy Fallon waarom de rol zo belangrijk voor haar is.

More content below the advertising

Rose groeide onder moeilijke omstandigheden op, en had haar ‘coming out’ al op haar twaalfde. Hierdoor werd het leven haar op school flink zuur gemaakt. Batwoman staat bekend als één van de weinige superhelden die openlijk lesbisch is. Rose verslónd de comics op jonge leeftijd.

Veel geld hadden de Rose’jes niet, dus de jonge Ruby maakte zelf van karton ‘batwings’ die ze dagen achter elkaar droeg. Ondertussen woonden er ook echt vleermuizen in haar huis(!) dus alles wijst er op dat Rose als Batwoman voorbestemd was. Het mooiste is nog wel dat ze haar ziekenhuisbezoekjes, die ze regelmatig doet om zieke kinderen te verrassen, voortaan als superheldin kan doen! 

Na na na na na na na na

Rose (Orange Is The New Black, John Wick 2, Pitch Perfect 3) is de nieuwe Batwoman, in elk geval wat betreft de ‘Arrowverse’-series van The CW. Arrow, The Flash, Supergirl, Legends Of Tomorrow, Freedom Fighters en Constantine spelen zich allemaal af in hetzelfde DC-universum. Af en toe komen personages elkaar tegen in speciale crossover-afleveringen. Eind dit jaar zal Batwoman geïntroduceerd worden in zo’n crossover-event. In de loop van 2019 krijgt het Batwoman-personage haar eigen serie.  

Er zijn meerdere versies van Batwoman. Bizar feitje: de eerste versie werd bedacht om het gerucht dat Batman en Robin een relatie zouden hebben de kop in te drukken. In 2006 verscheen de huidige versie: de stoere chick Kate Kane.

Batwoman

Kane is de dochter van een kolonel, en het nichtje van de puissant rijke Bruce Wayne (Batman). Nadat ze van de legeropleiding af getrapt wordt vanwege een lesbische relatie, is ze lange tijd zoekende. Ze parishiltont zich een weg door het nachtleven van Gotham City, totdat ze getuige is van een gewapende overval. 

Hierna zet ze haar militaire kennis in om de misdadigers van Gotham City op te jagen. Eind 2018 zet Ruby Rose haar eerste schreden als Batwoman, haar eigen serie volgt in 2019. Of ze ook een eigen Batwoman-film mag maken is nog niet duidelijk. Meestal gebruikt DC voor de series en films verschillende acteurs. Zo wordt The Flash in de serie gespeeld door Grant Gustin, maar in de film Justice League door Ezra Miller. 

We wachten af!

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.