Fotograaf
Laura Oldenbroek
De TV Kantine imitatie van RuPaul's Drag Race

Na het succes van Drag Race Holland komt RTL4 met een nieuw dragqueen-programma. In de nieuwe zaterdagavondshow verkleden acht BN’ers zich als dragqueen. Sashay away!

Wie gaat er schuil achter de make-up? Dat is de grote vraag in Make Up Your Mind. Een woordvoerder van de zender vertelt: “Acht BN’ers waarvan je het niet verwacht gaan de uitdaging aan om zich te laten transformeren tot de meest extravagante en prachtige dragqueens.”

Totaal onherkenbaar

De BN’ers worden omgetoverd door de beste make-up artiesten en begeleid door een dragcoach. “Daarna betreden ze totaal onherkenbaar de catwalk. Aan twee teams de taak om de identiteit van de BN’ers te raden.” Een soort The Masked Singer dus, maar in plaats van indrukwekkende kostuums krijgen we beeldschone make-up.

Article continues after the ad

Door Carlo Boszhard?

Het zou zomaar kunnen dat Make Up Your Mind bedacht is door Carlo Boszhard. Eerder onthulde hij dat zijn tv-bedrijf voor het eerst een studioprogramma gaat maken. Na die Drag Race-immitaties in De TV Kantine is dat ook niet zo gek. Kijkers vonden Herman den Blijker en Robert ten Brink in drag-kostuum fabulous!

‘Fantastische tijd’

Eerder vertelde Dr. Love al aan Mediacourant dat hij graag een travestie-programma op de Nederlandse tv wil. “Ik heb natuurlijk ooit zelf De Travestie Show gedaan en nu komt dat gevoel weer een beetje terug. Dat was een fantastische tijd!” Wie weet zien we Robert ook wel terug in dit nieuwe programma.

Make Up Your Mind is vanaf zaterdag 15 mei om 21:30 uur te zien bij RTL4.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws: