Volgens Peter R. de Vries zit RTL minstens zo fout als de producent in de kwestie rondom realityprogramma De Villa, dat van de buis werd gehaald na grensoverschrijdend seksueel gedrag van één van de mannelijke kandidaten. De zender zou de producent zelfs onder druk hebben gezet met nogal schokkende mailtjes...

Article continues after the ad

Dat vertelde de misdaadverslaggever gisterenavond in RTL Boulevard. Volgens hem werd producent Blue Circle tijdens opnames van De Villa onder druk gezet door RTL. De Vries: "de werkelijkheid is ook wel dat RTL in mailtjes naar de producent in de productiefase heeft gezegd: ‘Er moet meer seks in!" 
 

Seks-mails

Volgens Peter waren de mailtjes schokkend. "Er moet meer spanning in! Zo is het niet goed, er moet meer seks in!", stond erin. "Dus hoe denk je dat dat werkt bij de makers op de vloer als je van je opdrachtgever dat soort mailtjes krijgt? Daar hoor ik Peter (Van der Vorst, red) niet over."

 

Guilty pleasures

Inmiddels trok RTL de stekker uit álle 'guilty pleasure'-programma's. Waarom? Naast de aanranding in De Villa zijn er blijkbaar nóg meer dingen fout gegaan. Mogelijk gaat het hier onder meer over dat dubieuze mail-verkeer. TV-baas Peter van der Vorst heeft al verantwoordelijke werknemers op non-actief gezet en wil nu eerst een onafhankelijk onderzoek voordat hij verdergaat met shows als Temptation Isand en Love Island. Tim Hofman, die de schokkende beelden uit De Villa onder de aandacht bracht, praat in zijn YouTube-programma #BOOS met een van de slachtoffers. Zij doet morgen exclusief haar verhaal.