RTL rekent af met de slecht bekeken GTST-compilatieafleveringen van seizoen 29, en schuift de première van seizoen 30 naar voren op. We kunnen nu vanaf volgende week al nieuwe afleveringen verwachten!

Article continues after the ad

Die kijkcijfers? Dat kon echt niet. Maandag zaten er maar 287.000 mensen te kijken en de compilatieaflevering van gisteren trok slechts 271.000 kijkers op RTL 4. De zender maakt in een persbericht bekend dat ze de rest van die compilaties weggooien en met ingang van vanavond begint met de laatste drie afleveringen van seizoen 29 uit te zenden. Vrijdag komt de zomercliff nog een keer langs, maar die scoorde in eerste instantie al niet best...


Wanneer begint GTST seizoen 30? 

Door dit alles kunnen we eerder genieten van seizoen 30! De nieuwe afleveringen beginnen in de week van maandag 26 augustus op RTL 4. Áls we met zijn allen massaal naar de compilaties hadden gekeken, hield RTL gewoon de oorspronkelijke releasedate van maandag 2 september aan.
 

Verklaring RTL

RTL houdt het bij de volgende verklaring: "Na het uitzenden van de compilatie afleveringen maakten de fans duidelijk niet langer te willen wachten op het verdere verloop van de spannende zomercliff!"

Bekijk hier de eerste beelden van seizoen 30:Wat gebeurt er in seizoen 30?

In deze nieuwe GTST-reeks keert Tiffy (Cecilia Adoree) zwanger terug naar Meerdijk en is Lana (Faye Bezemer) ook weer van de partij. Diverse relaties zullen op scherp komen te staan, meldt RTL. Tijdens de zomercliff spande het erom of Amir (Alkan Çöklü) de heftige aanval zou overleven. Of hij het ook daadwerkelijk haalt, zullen we direct weten. Puck (Anne-Fleur van den Berg) uit de huidige GTST Stories-verhaallijn Hartsvriendinnen? 'verhuist' naar de hoofdserie. Nu maar hopen dat RTL zijn belofte houdt en die 'puberachtige' verhaallijnen gaat doseren!