Er gaat geen dag voorbij of een grote tv-ster stapt over van RTL naar Talpa's SBS6! Eigenaar John de Mol blijkt echter guller dan ‘ie lijkt: hij stelde mediabedrijf RTL voor om samen te werken. Hij vond het een goed idee om presentatoren te delen, zodat zij voor beide zenders programma’s konden maken. RTL was hier minder enthousiast over want zij wezen het voorstel af!

Article continues after the ad

John de Mol zat gisteravond aan tafel bij De Wereld Draait Door. Hier zei hij dat het volledig samengaan van beide zenders niet mogelijk is omdat "de wetgeving achter de feiten aanloopt". Daarom zocht hij naar een samenwerking met RTL. Aangezien dat niet doorgaat, zegt de Mol dat het een "kille concurrentiestrijd" wordt. Bekijk hieronder de uitzending.

Tussenstand

Een strijd is dus zeker ontstaan tussen RTL en SBS6, want er zijn een heleboel presentatoren overgestapt naar Talpa. Afgelopen week werd bekend dat Wendy van Dijk wegging bij RTL en gisteren ook Linda de Mol. Linda vertelde daarover in RTL Boulevard dat ze het heel goed had bij RTL en graag wilde blijven, maar familie gaat uiteindelijk voor en dus koos ze voor haar broer.

Angela de Jong

Gordon was al eerder overgestapt naar SBS6 en daar is AD-recensente Angela de Jong niet al te positief over. Haar artikel van afgelopen dinsdag, waarin ze kritiek uitte op Wendy van Dijk en hem, was voor Goor de druppel die de emmer deed overlopen. Hij haalde snoeihard uit naar de tv-recensente. John de Mol vindt haar daarentegen “een leuk mens”. Bij DWDD zei hij: “Ze is een aanwinst voor ons wereldje”.