Programmadirecteur Peter van der Vorst

RTL laat ons weten per direct de uitzendingen van De Villa te staken. Aanleiding hiervoor is natuurlijk het gedrag van twee mannen die de betekenis van “nee” niet lijken te kennen. De zender laat weten dat seksueel grensoverschrijdend gedrag onacceptabel is en nooit mag worden gepromoot, niet voor en niet achter de schermen.

Article continues after the ad

De Villa verdwijnt linea recta van de buis

RTL trekt dus de stekker uit De Villa. De zender biedt bovendien excuses aan vanwege vertoonde beelden. In een verklaring laat men het volgende weten: "Dat er tot twee keer toe scenes worden uitgezonden die iets anders suggereren, kunnen we niet tolereren en we bieden hiervoor onze excuses aan. Er wordt een grondig onderzoek gestart met de desbetreffende inhoudelijk verantwoordelijken bij de zender en bij producent Blue Circle om te achterhalen hoe dit fout heeft kunnen gaan en vooral hoe we dit in de toekomst voorkomen."

Grensoverschrijdend gedrag in De Villa

Eerder vandaag lieten we jullie al weten dat kijkers van De Villa woest waren. Er verschenen twee clips van De Villa op Twitter, waarin twee mannen duidelijk over de schreef gaan, terwijl de betrokken vrouwen aangeven geen zin te hebben in hun avances. Onder anderen presentator Tim Hofman leverde kritiek, waarna de bom pas echt barstte. En daar worden nu dus conclusies door RTL aan verbonden: de comeback realityserie De Villa wordt zoals gezegd per direct van de zender gehaald.