Fotograaf
RTL en NT Visuals
Frank Jansen en Eddy Zoëy en Ranking the Stars

Waar we eerst Eddy Zoëy's hoofd nog wel boven het kijkcijfermoeras uit zagen komen, is hij nu met Ranking the Stars écht hélemaal weggezakt in de drek. Er keken gisteren voor het eerst minder dan 100.000 kijkers naar de BN'er-afzeikshow, zo berekende Stichting KijkOnderzoek.

Article continues after the ad

Vorige maand scoorde Eddy Zoëy nog ruim boven de 200.000 kijkers en dat is - 'zelfs' voor RTL 4's kleine zusje RTL 5 - natuurlijk héél weinig. Maar... plottwist: Ranking the Stars blijkt nog dieper te kunnen zakken. De aflevering van gisteren, waarin Frank Jansen een bijzondere onthulling deed, trok welgeteld 98.000 kijkers.

Eddy Zoëy een beetje pissig

Eddy baalde begrijpelijk van de berichtgeving rondom het programma en de absolute horrorkijkcijfers. Toch blijft hij volhouden dat het allemaal niet zo dramatisch is als het klinkt. "Ik ga nu eens even een zendermanagertje spelen, want bij RTL 5 zeggen ze namelijk: ‘Het gaat niet om het kijkcijfer, het gaat om het target van een zender’", zo verdedigde Eddy de cijfers. "Weet je, het gaat om marktaandeel. Dat is een raar ding, maar zij willen scoren in de doelgroep 25-54."

RTL reageert

NU.nl hengelde vorige week al naar een reactie bij RTL en kreeg die ook. De zender denkt er natuurlijk hetzelfde over als Eddy: kijkcijfers zeggen niet alles. "Kijkcijfers zijn al lang niet meer alleen relevant één dag na de eerste uitzending", legde een woordvoerder uit. "Met uitgesteld kijken op platformen als RTL XL en Videoland kijken mensen wanneer het hun uitkomt."

Nog steeds tevreden

Ingrijpen hoeft volgens de zender helemaal niet. "Overall zijn we tevreden met de marktaandelen van het nieuwe seizoen van Ranking the Stars. Het programma zit in een nieuw jasje en moet zijn plek opnieuw vinden, daarom schommelt het nog een beetje. Maar het levert wel een bijdrage aan de totale hoge marktaandelen die we als zendergroep op dit moment hebben. Iets wijzigen aan de programmering is dus niet aan de orde."

Ranking the Stars is elke woensdag om 20:30 uur te zien op RTL 5. Vooruitkijken kan elke woensdag via Videoland!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.