Fotograaf
Wim van de Genachte
Geraldine Kemper en Peter Van de Veire, Big Brother

De startdatum van de nieuwe reeks van Big Brother is bekend. Je ziet de kandidaten op 4 januari 2021 voor het eerst in een liveshow op RTL5.

Na de kick-off is de realityshow in Nederland iedere werkdag en op zaterdagavond te zien op RTL5 en Videoland. Mocht je geen genoeg krijgen van de kandidaten, dan kan je ze 24/7 te volgen via een livestream op Videoland.

Gisteren werden de presentatoren van het programma bekendgemaakt. Geraldine Kemper en radio-dj Peter Van de Veire zijn de gezichten van de Vlaams-Nederlandse serie. Je ziet ze eens per week in de liveshow Big Brother: Live.

Article continues after the ad

Terug in de tijd

Big Brother begon in 1999, met onder andere deze spraakmakende kandidaten. Het programma was zo’n succes dat het in verschillende seizoenen en versies op de Nederlandse televisie te zien was. Het format was niet alleen in Nederland een succes; 66 andere landen namen het programma over. In Amerika zitten ze inmiddels al op 22 seizoenen!

Big Brother in 2021

De makers focussen zich nu op alle filters en social media. “Wat gebeurt er als wildvreemde mensen, honderd dagen lang, niet anders kunnen dan zichzelf zijn, zonder filters en social media, en ondertussen 24/7 bekeken en beoordeeld worden door de kijker?”

Big Brother zie je vanaf 4 januari 2021 op RTL5 en Videoland.