Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels in Expeditie Robinson 2019

Het lijkt erop dat RTL zojuist een mega-blunder maakte. Kijkers laten op sociale media weten dat ze zondagochtend opeens werden geconfronteerd met een reclame voor de finale-uitzending van Expeditie Robinson op RTL 4. Hier staan de drie finalisten op...

Article continues after the ad

... en dat terwijl de halve finale vanavond pas op tv komt. Tot nu toe was dit Robinson-seizoen al niet geliefd bij kijkers. Velen vonden het allemaal te veel worden, die bondjes, het gekonkel en de (te) strategische kandidaten. Door per ongeluk de finalisten een week te vroeg op de buis te knallen, maakt RTL de kijkers nóg een stukje bozer!
 


Expeditie Robinson-finalisten

Meerdere kijkers laten via de sociale media-kanalen van Expeditie Robinson weten dat ze de bewuste reclamespot hebben gezien. Op twitter circuleert een shot met daarop de drie finalisten naast elkaar en op facebook gaat zelfs de hele spot, inclusief finale-opdracht, rond. We gaan het hier natuurlijk niet voor je spoilen, maar mocht je interesse hebben: klik dan hier (of kijk hier wanneer die andere tweet misschien offline is gehaald).


Reactie RTL

RTL heeft inmiddels gereageerd op de blunder (via RTL Boulevard). "Als gevolg van een menselijke fout is de promo eenmalig een dag te vroeg uitgezonden waarin de finalisten van Expeditie Robinson al te zien zijn. We vinden het uiteraard heel spijtig voor de trouwe fans dat daardoor de uitkomst van de halve finale bekend is", verklaart de zender. "Maar kleine troost, de proeven van de halve finale zijn zo spannend, dat het zeker de moeite waard is om vanavond te kijken en te zien hoe de finaleplekken zijn veroverd. We hopen dat onze spoiler niet verder wordt verspreid."
 

Halve finale

Maar goed... vanavond komt de halve finale dus gewoon op RTL 4. Eva Koreman, Eva Cleven, Shary-An, Hugo Kennis en Mariana Verkerk zitten nog in het spel. Hoewel de spanning er voor veel mensen nu wel af zal zijn, willen we je toch nog de previews laten zien. Probeer overigens om sociale media een beetje te vermijden tot vanavond, anders bestaat de kans dat je jezelf alsnog spoilt. Tenzij je daarop kickt natuurlijk! 
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snap jij het nog? ✌ #expeditierobinson #halvefinale #zondag #excited #rtl4 @kajstypetjes @nicolettekluijver_

Een bericht gedeeld door Expeditie Robinson (@expeditierobinson_rtl) op


De halve finale van Expeditie Robinson is vanavond om 20:00 te zien op RTL 4.