Nicolette Kluijver

RTL 4 scoort wekelijks de pannen van het dak met het veelbesproken Kopen Zonder Kijken, dat elke week de nodige tongen losmaakt. Niet gek dat er dus alweer een nieuwe huizenprogramma klaarstaat: De Perfecte Verbouwing, gepresenteerd door Nicolette Kluijver.

Article continues after the ad

Het uitgangspunt van deze nieuwe potentiële kijkcijferknaller? Verbouwingen! Daar kiezen eigenaren vaker voor omdat een nieuw huis kopen in de overspannen huizenmarkt vaak geen haalbare kaart is. Nicolette gaat deze mensen helpen om een droomverbouwing te fixen. 

VR en een stel architecten

In De Perfecte Verbouwing nemen elke week twee architecten het tegen elkaar op. Die gaan allebei een droomontwerp maken door middel van virtual reality, waarna deelnemers hun favo kunnen uitkiezen. Die wordt dan ook daadwerkelijk uitgevoerd. "De kijker krijgt maar liefst drie keer een oogstrelend eindplaatje te zien: twee keer in de ontwerpfase in virtual reality en één keer het daadwerkelijk uitgevoerde ontwerp."

Nieuw genre voor Nicolette

Voor mensen als Martijn Krabbé is een huizenshow inmiddels gesneden koek. Voor Nicolette is het een first. "De Perfecte Verbouwing is een nieuw genre in mijn palet bij RTL. Het is geweldig om dit programma te presenteren, omdat het echt een feelgood-programma is." Ze vond vooral het hele VR-gedeelte fantastisch. "Ik hoop dat iedereen net zo gaat genieten als ik heb gedaan tijdens de opnames. Dankzij de waanzinnige, bijna magische, VR-technologie worden de mooiste verbouwingen gerealiseerd."

De Perfecte Verbouwing is vanaf 6 januari elke woensdag om 20:30 uur te zien op RTL 4.