Guido Weijers

We sluiten het jaar vrolijk af als het aan Guido Weijers ligt. Hij mag dit jaar de oudejaarsconference doen voor RTL 4. In een Instagram-video is te zien hoe de cabaretier zijn contract tekent samen met programmadirecteur Peter van der Vorst

Het is inmiddels de tiende keer dat Guido een oudejaarsconference maakt. Je kon hem in de afgelopen jaren vier keer op RTL 4 zien, en verder bij concurrenten SBS 6 en NPO 1.

 

Beter dan Martijn Koning

De NPO is meestal de kijkcijferwinnaar op 31 december. Toch hield Guido zich in de vorige RTL-edities staande. Martijn Koning deed het vorig jaar niet heel goed, zo’n 537.000 mensen keken naar een middelmatige afsluiting van het jaar. Op social media was bijna niemand positiefs over zijn Oudejaarsconference. Martijn begreep niet waarom, het lag volgens hem in ieder geval niet aan zijn grappen.

Article continues after the ad

Claudia de Breij deed het vorig jaar wél heel goed op NPO 1, de uitzending trok ruim 1,7 miljoen kijkers. Youp van ’t Hek neemt dit jaar het stokje van haar over.

Niet al te hard lachen

“De oudejaarsconference is dit jaar natuurlijk onzekerder dan ooit’’, zegt Guido tegen RTL Boulevard over het aantal toegestane toeschouwers in theaterzalen. “Want hoé we het gaan doen, weten we nog niet. We hebben nu alleen maar afgesproken: we gaan op oudejaarsavond sowieso een oudejaarsconference doen.’’