Eva Jinek in Jinek op RTL 4

Een paar weken geleden moest RTL nog ingrijpen bij talkshow Jinek vanwege sterk dalende kijkcijfers en vandaag bleek dat Eva zelfs een nieuw dieptepunt bereikte. Dé grote vraag - 'maar wat vindt Angela de Jong?' - is vandaag eindelijk beantwoord!

Article continues after the ad

De onderkoningin van Hilversum schenkt in haar nieuwste column voor het AD aandacht aan Eva en haar kijkcijfer-vrije val. Met de kop 'RTL-baas Van der Vorst laat z’n paradepaardje Jinek ernstig in de steek' wil ze duidelijk maken dat de zenderbaas een frisse wind door de programmering moet laten waaien. "Hij redt het niet met Jinek alleen."

Jinek lead-in

Volgens Angela leidt Eva enorm onder de programma's die eerder op de avond voorbijkomen. "Ze mag dan de beste interviewer van Nederland zijn, zonder goede lead-in zijn haar kijkcijfers geen schim van haar oude NPO-scores." De columniste vindt dat "de late avond flink vooruit is gegaan" met Jinek op RTL, een belangrijke move van Peter, die haar binnenhaalde, maar "dan hebben we zijn belangrijkste wapenfeit ook meteen gehad".

Waar is de vernieuwing?

Angela ziet bij RTL haast alleen maar "oude vertrouwde titels. Successen uit het verleden, die allang niet meer verrassen (Rooijakkers over de vloer, Chantal komt werken, Voor Hetzelfde Geld, The Voice, Hollands Got Talent, Ontvoerd) of waar de rek al jaren uit is (Obese)." Als dat niet snel verandert, gaat het helemaal de verkeerde kant op met de zender, zo betoogt ze. En in dit geval hoeft Peter er heus geen smak geld tegenaan te gooien om een oplossing te forceren. "Creativiteit, visie en durf kosten niks."

Angela de JongAngela de Jong in Jinek.