Dat succes en falen soms dicht bij elkaar liggen, bewijst De Succesfactor. Dit programma is per direct stopgezet na een onthullend onderzoek van Rambam.

Article continues after the ad

In het RTL 7 De Succesfactor worden prijzen uitgereikt aan succesvolle ondernemers, de zogenaamde Succes Awards. De prijs zou volgens de programmamakers de grootste ondernemersprijs zijn van Nederland. Een hele eer dus als jouw bedrijf die prijs wint. Maar Rambam onthult vanavond dat de prijs met eer weinig te maken heeft...

Uitzendbureau

Rambam richtte een niet bestaand uitzendbureau op, dat opvallend genoeg al snel met gemak de concurrentie versloeg. Niet door hard te werken, maar door een groot bedrag over te maken naar De Succesfactor. In ruil voor € 12.750 euro ontving het fictieve uitzendbureau de prijs in de categorie ‘job recruitment’ en ook nog eens een lovend juryrapport.

'Zeer ernstig'

Het programma, dat wordt gepresenteerd door onder anderen Bert Kuizenga, is hierop per direct van de buis gehaald door RTL. “Wij hebben de uitzending van Rambam inmiddels kunnen bekijken; dit is een zeer ernstige zaak”, liet RTL weten aan Rambam. “Wij hebben dit verder onderzocht en naar aanleiding van onze bevindingen zijn wij genoodzaakt per direct het betreffende programma, dat wordt uitgezonden op RTL 7 via ingekochte zendtijd, niet meer uit te zenden.”

De uitzending van Rambam over de Succes Awards is vanavond om 22.05 uur te zien op NPO 3.