Eva Jinek

Eva Jinek heeft natuurlijk al een dagelijkse talkshow die zelfs middenin de avondklok doorgaat, maar ze krijgt het binnenkort nog drukker. RTL zet haar op een aantal extra shows die alles te maken hebben met de aankomende Tweede Kamerverkiezingen.

Article continues after the ad

De talkshowkoningin van de commerciële tv gaat flink aan de bak. Hieronder een overzicht van wat ze nu allemaal gaat doen rondom die verkiezingen!

RTL Verkiezingsdebat

Eva start de drukke politieke periode op 28 februari, wanneer het RTL Verkiezingsdebat plaatsvindt. Zes lijsttrekkers vliegen elkaar dan onder leiding van Frits Wester en RTL Nieuws-presentatrice Jetske Schrijver (verbaal) in de haren. Eva doet dan de voor- en nabeschouwing. "Vanuit Studio Plantage bespreekt zij de verwachtingen en inzichten van het debat met haar gasten en schakelt ze live met de debaters in het Amsterdamse Felix Meriti", aldus RTL.

Wanneer? 

Zondag 28 februari om 21:15 uur live op RTL 4.

Jinek & RTL Nieuws: De Strijd om de Kiezer

Dan knalt RTL 4 er vanaf 8 maart volle bak in met een soort Jinek 2.0. Eva maakt haar show dan niet meer 'alleen', maar in combinatie met het RTL Nieuws, dat voor duiding bij feiten, cijfers, onderzoeken en peilingen zorgt. De gasten in die shows zullen allemaal politiek zijn. Lijsttrekkers, andere politici, en de politiek verslaggevers van RTL Nieuws komen langs. "Naast alle feitelijke ontwikkelingen is er in de show ruimte voor persoonlijke gesprekken en analyses en wordt elke uitzending afgesloten met een vrolijke noot in de vorm van cabaret."

Wanneer?

Maandag 8 maart tot en met donderdag 18 maart iedere werkdag om 22:00 uur live op RTL 4.

 

RTL De Uitslagenavond

Last but not least: de uitslagenavond. Dan komt alles bij elkaar in een soort knallende politieke climax die zich de voorgaande weken opbouwde, stellen we ons zo voor. Eva is er voor ons om alle verse info in de gaten te houden en dat doet ze niet alleen. "Eva Jinek en Fons Lambie voeren het gesprek aan tafel en Antoin Peeters duidt alle cijfers en ontwikkelingen die gedurende de avond binnenkomen. Tussendoor wordt er live geschakeld met (politiek) verslaggevers van RTL Nieuws, zij volgen de uitslagen op diverse locaties in het land.

Wanneer?

Sla genoeg popcorn in: het hele spektakel begint om 20:30 uur op RTL 4 en gaat vermoedelijk de héle avond, zo niet langer, door!