Eva Jinek op RTL 4

Medewerkers van talkshow Jinek namen de 1,5 meterregel in de strijd tegen het coronavirus gisteren... niet zo nauw. "Dit mag niet gebeuren in deze coronatijd en we betreuren het ten zeerste."

Article continues after the ad

Dat zegt een woordvoerder in gesprek met het AD, dat eerder vandaag backstagebeelden van Jinek deelde nadat die ook al rondgingen op sociale media. Hierin zien we hoe de crew toch dichtbij gasten komt in de tijd dat Jinek even 'wegschakelt' voor de RTL Nieuws-update. Gasten lopen toch opeens vrij dichtbij elkaar en 'Erasmus MC-baas Ernst Kuipers is zelfs door een crewlid aangeraakt' (om zijn microfoon goed te doen, red.), schrijft de krant.

 

1,5 meter!

De beelden belandden op RTL XL. Mensen die Jinek wilden terugkijken, kregen deze backstage-momenten blijkbaar te zien. "Het team van Jinek spant zich iedere dag ten zeerste in om een veilige werkomgeving voor de gasten en de medewerkers te verzorgen", zegt RTL in haar verweer. "Zoals te zien op de beelden gaat er ook bij ons, ondanks alle strenge maatregelen en protocollen, wel eens iets mis. Dat mag niet gebeuren in deze coronatijd en dat betreuren wij ten zeerste. De productie, de crew en de overige medewerkers van het programma zullen nog strenger controleren, zodat de 1,5 meterregels op de juiste manier worden nageleefd."

Jinek in corona-tijd

Eva Jinek maakt in deze tijden overigens extra lange uitzendingen (die iets eerder beginnen) in samenwerking met RTL Nieuws. Uiteraard vanwege de coronacrisis. De talkshowkoningin is ondanks die extra druk nog altijd hartstikke scherp! Zo kreeg ze gisteren veel lof voor haar pittige interview met DENK-fractievoorzitter Farid Azarkan en deinst ze er niet voor terug om Ali B, die de afgelopen weken meerdere keren bij Jinek zat, te confronteren met 'BN'er-moeheid'.

Jinek is elke werkdag om 21:20 uur te zien op RTL 4.