Peter van der Vorst

We hebben de mening van talloze kijkers en Angela de Jong al gehad, maar wat vindt RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst nu eigenlijk van Eva Jineks horrorkijkcijfers van afgelopen maandag? 

Article continues after the ad

De oud-presentator, die nu al een tijdje aan de knoppen draait bij RTL, kan zich deels vinden in de kritiek van Angela, die schreef dat RTL Eva 'in de steek laat' door slechte, weinig verrassende lead-ins te programmeren. 

Ik herhaal...

Peter betreurt dat hij maandagavond een herhaling tegenover het voetbal heeft gezet, zegt hij op NPO Radio 1. “We kwamen er de volgende ochtend achter: een herhaling tegenover voetbal is gewoon echt niet meer van deze tijd. Dan kijk ik mezelf erop aan en dan denk ik: dat had je toch kunnen weten? Ik ben redelijk hard voor mezelf." Het hielp allemaal niet mee voor Jineks kijkcijfers op maandag. Ze kwam er na twee vrij slecht bekeken programma's als derde achteraan gehobbeld met slechts 382.000 kijkers - een absoluut dieptepunt.

Eva slaat terug

Oké, het was misschien een programmeerfoutje, maar, zo benadrukt Peter, dat is niet de enige reden. "Er stond maandag voetbal tegenover en Chateau Meiland. Daar hebben we uiteraard last van. Maar goed, dat is één avond." Eva deed het gisteren overigens veel en veel beter. Met 693.000 kijkers stond ze weer op een mooie positie in de kijkcijfer Top 25 van Stichting KijkOnderzoek. Hoe dat komt? Minder concurrentie want géén voetbal en ook geen Martien. Daarnaast trokken de lead-ins. Frank en Rogier Checken In en De Erfgenaam, allebei heel veel kijkers. Die scoorden respectievelijk 792.000 en 927.000 kijkers. Lekker hoor!

Eva Jinek

Jinek is elke werkdag rond 22:10 uur te zien op RTL 4.