Beau van Erven Dorens in Floradorp

Beau van Erven Dorens duikt binnenkort niet alleen op in het veelbesproken RTL Exclusief, want de presentator waagt zich vanaf komende maand opnieuw aan een maatschappelijk betrokken programma. Vanaf 2 maart is te zien hoe Beau zich een jaar lang richt op Floradorp, een oude volksbuurt in Amsterdam-Noord.

Article continues after the ad

Beau duikt voor dit unieke programma in de levens van verschillende bewoners van de wijk. Ieder van hen dealt weer met zijn eigen problemen en heeft zo zijn eigen dromen, maar wat is er nog over van het oude dorpsgevoel in het Floradorp? Daar probeert Beau in één jaar tijd achter te komen.

Bijzondere inwoners

Zo ontmoet Beau onder andere de 60-jarige Ajacied Hannie, die de dood van zijn drie jaar geleden overleden vrouw probeert te verwerken. Ondertussen leert hij de openhartige Marie (84) kennen bij wie normaal altijd het glas halfvol is, maar wie door zware tijden gaat als ze met ernstige verwondingen in het ziekenhuis terecht komt.

Divers gezelschap

Daarnaast volgt hij onder andere ook de 50-jarige Esmeralda. Deze vrouw heeft het niet breed, maar stelt haar leven toch in het teken van anderen. Ze deelt voedselpakketten uit en haar kleine huisje is tot de nok toe gevuld met hulpgoederen voor de buurt. Als haar twee pleegkinderen opeens niet meer thuiskomen, staat haar leven volledig op zijn kop. Lees hier meer over de andere kandidaten.

Bekijk hieronder ook alvast de trailer van Beau in Floradorp.

Maatschappelijk betrokken

Het is voor Beau van Erven Dorens vast een enorm cadeau dat hij zich opnieuw mag wagen aan een maatschappelijk betrokken programma. Na het maken van shows als Beau Five Days Inside, Het Rotterdam Project en De Sleutel bleef het lang de vraag of RTL nog wel zat te wachten op dit soort programma's. "Ik vermoed dat dat nu afgelopen is", liet Beau daarom pas geleden nog weten. "Ik zou graag programma's maken over de politie, over PTSS, over de brandweer, allemaal ideeën, maar RTL heeft geen interesse." Gelukkig lijkt voor Beau nu de ommekeer te komen!

Beau in Floradorp is vanaf 2 maart elke dinsdag te zien om 21.25 uur bij RTL 4