Source
RTL Boulevard

Bridget Maasland was helemaal ontdaan, en Diederik Jekel wist niet wat hij zag! Rapper/complotdenker Lange Frans liep op een coronademonstratie handjes te schudden, en in RTL Boulevard werd er flink over nagepraat.

Lange Frans kwam onlangs negatief in het nieuws toen hij in een podcast met ‘graancirkelspecialist’ Janet Ossebaard hardop fantaseerde over een aanslag op premier Rutte. Zelf gingen ze dat overigens niet doen “om hun karma schoon te houden.”

Lange Frans kreeg het deksel flink op de neus, maar dat heeft de rapper niet milder gemaakt. Sterker nog: op een demonstratie tegen de coronamaatregelen liep hij vrolijk iedereen de hand te schudden!

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rapper Lange Frans heeft vanmiddag op het Museumplein gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. Op de demonstratie kwamen zo'n tweehonderd mensen af. De rapper liet niet alleen in woord, maar ook in gebaar merken niets met de regels op te hebben. Ook neemt hij uitgebreid de tijd om met fans op de foto te gaan en hen te omhelzen. 'Ja, ik heb de meeste mensen de hand geschud', zegt Lange Frans tegen AT5. 'Het was een heerlijk samenkomen met vrienden en familie. We stonden hier tegen de spoedwet en de draconische maatregelen van de regering.' De rapper zegt verder niet het gevoel te hebben daarmee iemand in gevaar te brengen. 'Zolang onze minister Grapperhaus kan knuffelen op z'n eigen bruiloft, dan kunnen wij dat ook. Als de minister van Veiligheid en Justitie dat doet is hij blijkbaar niet tegen samenkomen. En dat zijn wij ook niet.' #AT5 #Amsterdam #Nieuws #Demonstratie #Museumplein #LangeFrans 📸: Youtube: Donna van der Horst

Een bericht gedeeld door AT5 (@at5.nl) op

Door alle samenzweringen, complotten en het bizarre statement van de rapper kreeg Bridget Maasland het even te kwaad. “Ik ben echt helemaal ontdaan van wat ik hier zie.” Wetenschapsjournalist Diederik Jekel stond ook met z’n oren te klapperen. “Iedereen kan fouten maken, en daar hebben we het de afgelopen weken ook heel veel over gehad. Ik heb ook echt wel domme dingen gedaan, dat ik niet de anderhalve meter afstand heb gehouden. Dit is een middelvinger naar het verplegend personeel dat zich het snot voor de ogen heeft gewerkt, én naar kwetsbaren die niet naar buiten durven omdat het aantal besmettingen omhoog gaat.”

Of déze handenschudactie van Frans nou zo gevaarlijk is? Daar is Jekel niet per se van overtuigd. “Wat mij betreft hebben we het hierna nooit meer over Lange Frans, want als je in een filmpje praat over een aanslag op de minister-president, maar je keurt het niet af…” Bridget: “Het is ook natuurlijk oproepen om alle regels aan je laars te lappen!”

Dictatuur

Tot slot gaf Jekel Lange Frans nog een tip over zijn samenzweringstheorieën. “Als je denkt dat we in Nederland in een dictatuur leven, dan raad ik Lange Frans aan om wat hij over Mark Rutte zei eens tegen Xi Jin Ping of Vladimir Poetin te zeggen. Moet hij eens doen! Dan zal hij namelijk ontdekken hoe het is om in een echte dictatuur te leven.”

We verwachten de komende tijd even geen Lange Frans meer in RTL Boulevard!