Het Perfecte Plaatje, RTL

Iemand uit RTL's social media-team sloot de toch al zo deprimerende lockdown-dag van gisteren nóg een stukje deprimerender af. Er verscheen gisterenavond een Facebook-post op RTL's pagina die de twee finalisten van Het Perfecte Plaatje verklapte...

Article continues after the ad

Dat claimt Mediacourant, die de bewuste post nog heeft kunnen zien (hij is inmiddels weer verdwenen, uiteraard). “X & X’ scoorden de hoogste cijfers met hun perfecte plaatjes! Wie zie jij volgende week graag winnen?”, stond erin. En nee, voor de spoiler-ramptoeristen onder ons: we gaan die namen natuurlijk niet publiceren. Menselijk foutje, kan gebeuren.

Niet voor het eerst in de fout

Pijnlijk genoeg is het alleen niet de eerste keer dat RTL veel te vroeg finalisten de wereld in slingert. Zo kwam er vorig jaar doodleuk een Expeditie Robinson-finale-reclame op tv. Daarin zagen geschrokken kijkers al wie er in de finale zaten terwijl de halve finale nog uitgezonden moest worden! Eigenlijk hetzelfde scenario als nu.

Janny, Stefano en Bibi

Maar goed, wat kunnen we verwachten van Het Perfecte Plaatje? Janny van der Heijden, Stefano Keizers en Bibi Breijman zitten na die plottwist van vorige week in de finale. RTL hakte de eindstrijd in tweeën. In de aflevering van vanavond valt dus nog iemand af - wie oh wie zal dat zijn? - en eigenlijk is deel twee, volgende week te zien op RTL 4, dan de échte finale. 

De finalisten gaan naar Vlieland!


Het Perfecte Plaatje is vanavond om 20:30 uur te zien op RTL 4.