RTL heeft zijn “welgemeende excuses” aangeboden aan Martin Huisman, de vader van de in 2001 vermoorde Rowena. Huisman had de excuses geëist naar aanleiding van een misplaatste grap van Gordon.

Article continues after the ad

'Walgelijk'

Gordon deed de verkeerd gevallen uitspraak in het RTL 4-programma Geer & Goor: Zoeken Een Hobby. Daarin zegt Gordon tegen Gerard Joling: “Ik word weer wakker naast het Meisje van Nulde, zie ik.” Martin Huisman, de vader van de vermoorde Rowena, reageerde woedend op deze uitspraak en eiste excuses. Sébas Diekstra, de advocaat van Huisman vertelde hierover tegenover de pers: “Hij vindt het walgelijk dat er grappen worden gemaakt over de rug van zijn vermoorde dochter.”

Wrang genoeg had Huisman vorig jaar al geklaagd over deze opmerking. RTL had hierdoor al besloten om het gewraakte fragment niet uit te zenden in de herhaling, maar bij de vooruitblik ging het mis en was de uitspraak alsnog te horen. Hiervoor heeft de zender vandaag zijn ‘welgemeende excuses’ aangeboden aan Huisman. De jonge Rowena kwam in 2001 door mishandeling om het leven. Haar stiefvader Mike J. is in 2003 veroordeeld voor haar gewelddadige dood. Gordon zelf heeft op het moment van schrijven nog niet gereageerd op de ophef.