RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst
Source
Beeld: BrunoPress

Vorig jaar stapte Linda de Mol over van RTL naar Talpa. Maar RTL-baas Peter van der Vorst laat weten dat de diva nog altijd welkom is bij zijn zender!

‘Groot talent’

Peter van der Vorst deed zijn opmerkelijke uitspraken in het Radio 1-programma De Perstribune. Linda de Mol verruilde vorig jaar RTL voor Talpa, maar als het aan Peter van der Vorst ligt, kan ze morgen weer aan de bak bij haar oude werkgever. “Linda hoefde niet weg van ons", aldus Van der Vorst. "Wij zijn blij met onze presentatoren, er is altijd plek bij RTL voor talent. En Linda is een groot talent. Zij kan altijd terugkomen.”

Article continues after the ad

Loyaliteit

De programmadirecteur van RTL heeft overigens alle begrip voor de keus van Linda de Mol om over te stappen naar de zender van haar broer. “Ik weet hoe sterk hun band is en ik weet wat John voor de carrière van Linda heeft betekend, ook aan het begin. Dus ik snap dat ze kiest voor loyaliteit”, verklaart Van der Vorst in het radioprogramma.

 


Transfer naar Talpa

Het ligt natuurlijk niet voor de hand dat Linda de Mol ingaat op de aanbieding van Van der Vorst. Toch balen sommige kijkers van de transfer naar Talpa. Zo schreef Angela de Jong dat Linda niet tot haar recht kwam bij de zender van John de Mol. Opvallend genoeg geeft de presentatrice haar min of meer gelijk: “Puur voor mijn carrière had ik beter bij RTL kunnen blijven”, verklaarde Linda eerder deze maand in een openhartig interview. Zou Van der Vorst dan toch zijn kansen schoon hebben gezien?