Michael van Gerwen, darts

Sportliefhebbers moeten komend jaar uitwijken na Viaplay. Na het verdwijnen van Formule I op Ziggo en de Duitse Bundesliga op ESPN krijgt deze nieuwe streamingdienst straks ook de rechten van Darts in handen. 

Article continues after the ad

De zogenoemde NENT Group heeft vanaf 2022 de rechten van zowel het WK, de Premier League Darts, de World Grand Prix, het World Matchplay en de Grand Slam of Darts voor ten minste vijf jaar in handen! 

Talent

Hoewel dit voor vele fans vast even schakelen is, is darter Michael van Gerwen in zijn nopjes. "Er is zoveel talent in darten in Nederland en het is geweldig dat fans PDC-toernooien bij Viaplay kunnen zien vanaf begin volgend jaar", reageert hij bij de Telegraaf. "We kunnen met zijn allen positief uitkijken naar de toekomst met hem."

Grootste sportaanbieder

Ook Peter Nørrelund, sportbaas van NENT, had niet trotser kunnen zijn. "Grote namen als Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben voor een enorm Nederland dartpubliek gezorgd", zegt hij. "Viaplay ligt nu op schema met de beste premium sporten in Nederland." Al reiken hun ambities nog altijd verder. "We kijken naar alle sportrechten die er maar zijn. Onze ambitie is uit te groeien naar de grootste aanbieder van sportwedstrijden in Nederland."

Wat een abonnement gaat kosten en of je daarmee alle wedstrijden kunt zien, is nog niet bekend. De bedoeling is dat Viaplay in het eerste kwartaal van 2022 in Nederland wordt gelanceerd.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.