Na Conor McGregor en Floyd Mayweather nog geen genoeg van bezwete mannen die elkaar de hersenen inslaan? Goed nieuws! RTL 7 gaat een gloednieuwe bokscompetitie uitzenden: World Boxing Super Series.

Article continues after the ad

Money en faam

Volgens RTL is de World Boxing Super Series een unieke competitie, die is opgebouwd uit meerdere wedstrijden binnen één seizoen in plaats van losse evenementen. Uiteindelijk draait het allemaal om de prestigieuze Muhammad Ali Trophy, maar is er ook een bescheiden prijzenpotje te winnen van zo'n 50 miljoen (!) euro. 

Afdrogen

De opening van de competitie is op zaterdag 9 september. Dan vindt ook de eerste kwartfinale plaats. De Oekraïense Oleksandr Usyk en de Servische Marco Huck bijten het spits af en mogen elkaar als eerst een paar rondes aftuigen. De halve finales starten begin volgend jaar en pas in mei vindt de uiteindelijke finale plaats. In totaal betreden zestien topboksers de ring.

Marcel Maijer

Het beukfestijn is vanaf 22:00 uur live te zien live bij RTL 7. Sportjournalist Marcel Maijer presenteert het geheel en ex-bokser Arnold Vanderleyde voorziet de wedstrijd van vakkundige analyses. Zenderbaas Marco Louwerens laat weten blij te zijn met de uitzending: “Deze nieuwe bokscompetitie brengt niet alleen de beste boksers ter wereld, maar ook de spanning en klasse waar iedereen van geniet.”