GTST cliffhanger

De grote GTST-cliffhanger-aflevering die RTL 4-kijkers vanavond zagen, is anders dan het 'origineel' dat al een tijdje op Videoland staat. RTL besloot een aangepaste versie uit te zenden na de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

Article continues after the ad

Dat maakte de zender bekend aan het AD. Let op: we gaan nu spoilers over de cliffhanger bespreken om de verandering uit te leggen.

GTST-cliffhanger

De cliffhanger draaide om de broers Marwan (Hassan Slaby) en Ilyas (Hamza Othman, wiens moeder de cliffhanger 'confronterend' vond). Marwan had de afgelopen weken geflikflooid met Nanda, een medewerkster van de Buurtsuper die hun vader en overleden moeder hebben opgezet. Hij deed alleen of hij haar leuk vond om Ilyas te stangen, maar in de cliffhanger gaf hij aan haar toe dat hij niets voor haar voelde. Ze zei toen: 'Hier krijg je spijt van'. Nu hebben haar broers Ilyas neergestoken, van wie ze dachten dat het Marwan was.

GTST-acteur Hamza OthmanHamza Othman


Aangepaste uitzending

RTL 4 zond hier vanavond de zogenoemde 'Nicam'-versie van uit. Dat vonden ze gepaster gezien de aanslag op Peter R. de Vries, die het land nog altijd shockeert. Nicam wil in deze context zeggen dat scène's zoals die tussen Ilyas en Marwan ook geschikt zijn voor jongere kijkers. Die zijn dan - zo is onze interpretatie - 'milder' gemaakt, dus met bijvoorbeeld minder bloed en minder shockerende momenten. Het 'origineel' is wel te zien op Videoland.

Na vanavond is het even gedaan met GTST, maar het volgende seizoen gaat 26 augustus alweer van start.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.