Roy Donders bij de perspresentatie van Expeditie Robinson 2019

De schrik zit er goed in bij de bekende Tilburger Roy Donders. De 'Stylist van het Zuiden' kreeg gisteren net als heel Nederland te horen dat het eerste coronavirus-geval in 'zijn' Tilburg is ontdekt.

Article continues after the ad

Shownieuws dacht waarschijnlijk: welke BN'er woont in Tilburg en kunnen we direct bellen? Het werd reality-ster Roy Donders, die recent nog meedeed aan Expeditie Robinson én de SBS6-show Dancing on Ice

'Heel Tilburg in paniek'

'Ons Royke' is toch wel een beetje geschrokken. "Mijn zus appte me en mijn vriendinnen appten me, heel Tilburg is lichtelijk in paniek", vertelt hij. Het komt voor Roy ook extra dichtbij. "Ik heb ook een vriendinnetje in het ziekenhuis liggen, dus wij zijn allemaal ook best vaak op het ziekenhuis nu."


Even schrikken

"Diegene die op is genomen ligt in het TweeSteden Ziekenhuis en die ligt volgens mij lekker in quarantaine, dus wat dat betreft is er nog niet zoveel aan de hand", gaat Roy verder. "Maar het is wel schrikken als je opeens zo’n bericht krijgt dat er in je woonplaats iemand is die het heeft, ja."

Reacties

Het coronavirus houdt het hele land bezig. Zeker nu er een eerste 'geval' aan het licht komt. Eerder grapte Chantal Janzen al over een uitbraak en gisteren ging het er ook over in talkshow Jinek. Daar zat bijvoorbeeld Patty Brard, die de afgelopen dagen honderden handen heeft geschud op de Huishoudbeurs. "Als er iemand in quarantaine moet, dan ben ik het", grapte Patty. Jeroen van Koningsbrugge zat ook aan tafel en hij was niet bepaald onder de indruk. "Nee, ik laat me niet beïnvloeden. Je kunt je zorgen maken, maar dan kun je je over alles zorgen maken."