Fotograaf
Shownieuws
Roy Donders

Roy Donders stond jaaaaren geleden vól in de spotlights met zijn eigen glitter-realitysoap Stylist van het Zuiden, maar achteraf gezien was dat best een rare tijd, zo gaf hij aan in een nieuw interview met Shownieuws. Sterker nog: het zorgt zelfs nu nog voor tranen bij Roy...

Article continues after the ad

Roy veranderde van de ene op de andere dag in een BN'er. Iedereen wist waar Broekhoven lag en de worstenbroodjes met een lap spek waren niet aan te slepen. Hoe kijkt hij daarop terug? "Op dat moment kreeg ik eigenlijk niet heel veel mee van alles." 'Royke vloog in rap tempo naar verschillende afspraken, optredens en interviews. "Mijn dagen zaten zo volgepland dat ik amper tijd had om te beseffen hoe mensen mij zagen of hoe bekend ik was."

Roy in tranen

De paillettenprins van het zuiden heeft laatst toevallig voor het eerst de afleveringen van de realityserie teruggekeken. Dat was niet bepaald een hele fijne ervaring. "Heel apart", aldus de stylist. "Ik heb ook echt wel huilmomentjes tussendoor gehad. Met name toen ik zag hoeveel mijn vrienden en familie voor me deden." Dat besef kwam nu pas; toentertijd zag Roy dat niet. "Nu keek ik het terug en dacht ik: wat heb ik iedereen toch aangedaan?"

Grote stress en drukte

"Al die stress, die drukte... ik was in één keer bekend. Ik had het hartstikke druk. Maar... ja, ik trok wel iedereen mee om me heen." Als hij er zo aan terugdenkt, was het "eigenlijk best een hectische, rare periode".


Roy terug op tv?

Uiteraard vraagt de Shownieuws-verslaggever ook nog even naar Roys toekomstige tv-plannen, want die zijn er nog altijd. Hij gaf eerder al aan dat 'ie een Bachelor-achtige show wel ziet zitten. De koers is... ietsje gewijzigd. Royke stampte laatst een eigen beautykliniek uit de grond en wil zich voor een tv-show graag onderdompelen in nieuwe technieken en behandelingen rondom plastische chirurgie. Maar eh, gebeurt het niet, dan is het ook hartstikke prima. TV is niet meer dé grote droom. "Het is niet zo dat ik daar echt nog dromen over heb. Ik vind het eigenlijk wel prima zo."

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.