Veel acteurs zouden een moord doen om één populair personage neer te zetten. Rowan Atkinson heeft er twéé, Mr. Bean en Johnny English, maar verwacht niet dat deze figuren nog terugkeren op het witte doek.

Atkinson zei dit tegen Collider. De acteur gaf deze week nog PR-interviews, omdat Johnny English Strikes Again dit weekend in première ging in de VS. De ster verwacht niet dat hij ooit nog een film maakt over Bean of English. Tegelijkertijd houdt hij wél een slag om de arm.

‘Ik denk niet dat zo’n film er nog komt, eigenlijk. Ik heb er op dit moment in elk geval écht geen zin in. Maar: zo voel ik me altijd als ik net klaar ben met een film. Ergens tijdens de promotietour denk ik altijd ‘Wanneer stopt het nu eindelijk?’.’

Article continues after the ad
 

Vaarwel, Mr. Bean en Johnny English?

‘Ik ben bijna tweeënhalf jaar intensief bezig geweest met Johnny English Strikes Again, en ik verlang best wel naar het moment dat het afgelopen is. Ik heb niet echt zin om over toekomstige films te praten, maar zeg nooit nooit. Het is zeer onwaarschijnlijk dat ik nog een Bean- of Johnny English-film maak, maar ik weet het nog niet zeker.’

 Hoewel Atkinson stellig klinkt, is een afscheid van Mr. Bean en Johnny English dus nog niet definitief. Acteurs zeggen vlak na de opnames wel vaker dat ze nóóit meer een bepaalde rol willen spelen. Een berucht voorbeeld was Daniel Craig, die in een interview zei dat hij ‘liever zou sterven dan dat hij ooit nog in een James Bond-film zou spelen.’ Achteraf lag dit toch wat genuanceerder, en ging hij gewoon door als 007.