Recensenten zijn kritisch, maar bioscoopgangers kunnen geen genoeg krijgen van Rowan Atkinson als klungelige Britse spion.

Article continues after the ad

Johnny English laat kassa's rinkelen

De eerste keer dat Mr. Bean en James Bond elkaar in het midden ontmoetten (trailer hierboven), kon Johnny English op weinig steun van filmcritici rekenen. Het budget van 35 miljoen dollar werd echter omgetoverd in een omzet van 160 miljoen, en dus mocht Rowan Atkinson nog een keer in de huid van de Britse brokkenpiloot kruipen. Fans moesten wel even wachten: na Johnny English in 2003 werd Johnny English Reborn pas in 2011 uitgebracht.

Op dat moment herhaalde de geschiedenis zich: lauwe reacties van recensenten, maar dit keer ging de studio van een budget van 45 miljoen naar een omzet van 164 miljoen dollar. Wat doe je dan? Je wacht opnieuw een aantal jaar en zorgt dat er in oktober 2018 een 'Johnny English 3' in de bioscopen draait. De opnames voor die film, die alleen nog een werktitel heeft, zijn nu dus begonnen.

"He's back!"

Productiemaatschappij Working Title Films deelde via Twitter een foto van een filmklapper met de tekst: "He's back! #JohnnyEnglish3". Waar de nieuwe Johnny English-film precies over gaat, blijft nog even geheim. Het enige dat Working Title Films kwijt wil, is dat de spion terugkeert “om opnieuw de wereld te redden”. Het script is opnieuw geschreven door de Britse filmmakers Neal Purvis en Robert Wade, die samen maar liefst zes James Bond-films maakten en dus genoeg tijd hebben gehad om ondertussen ook parodiescenario's te bedenken.

Naast Rowan Atkinson zijn er nog geen andere castleden bekend, wat natuurlijk vrij eigenaardig is aangezien de opnames al zijn begonnen. Regisseur David Kerr werkte eerder vooral aan komische televisieseries als Fresh Meat en de sketchprogramma's met David Mitchell en Robert Webb.