Ronnie Flex

Rapper Ronnie Flex heeft zichzelf anderhalf jaar laten volgen door een cameraploeg. Zaterdagavond zendt VPRO het resultaat uit op NPO3. In De Vlucht van Ronnie worstelt de rapper met zijn wietverslaving en in Jinek vertelde hij te schrikken van zichzelf. “Er waren zoveel punten waarop ik er zo slecht uitzag”.

Worstelen met verslaving

Paniekaanvallen, versterkt door zijn wietgebruik, zijn Ronnie Flex niet onbekend. Hij worstelt er nog regelmatig mee en in de documentaire gaan we dat ook zien. Het is de keerzijde van de roem die de succesvolle rapper heeft verdiend. “Dat ik dat ervoor over heb, zulke diepe dalen.”

Ronnie Flex wil graag stoppen

Om die reden probeerde Ronnie Flex af te kicken en dat lukte voor een paar maanden. Maar inmiddels is hij weer begonnen met wietroken. “Stoppen is niet moeilijk. Ik kan elke dag stoppen en zo een of twee weken niet roken. Maar als je twee, drie maanden verder bent, wordt het zo moeilijk om vol te houden. Dat is wat verslaving doet.”

Article continues after the ad

Ronnie Flex’ nummer-1 prioriteit

Maar Ronnie’s verslaving is niet het enige dat aan bod komt in De Vlucht van Ronnie. We gaan hem zien terwijl hij werkt aan zijn nieuwe album en ook zijn gezinsleven met z’n eenjarige dochtertje Nori komt in beeld. Ronnie Flex noemt haar zijn ‘nummer-1 prioriteit’. Hij hoopt dat hij nog een keer van zijn verslaving afkomt.

“Er zijn een hele hoop mensen die 'strugglen’ met verslavingen. Ik denk dat een hele hoop mensen zich erin gaan herkennen.”

Ronnie Flex in The Voice

Ronnie Flex was recent ook te zien als gastcoach in The Voice of Holland, maar hij is nog niet gevraagd om terug te komen naar de talentenshow.

De Vlucht van Ronnie is zaterdag 7 maart te zien om 22.05 uur op NPO 3.