Ronald Molendijk, Sell Me Your Song

Shownieuws had gisteren weer een dikke primeur te pakken! Het entertainmentprogramma mocht namelijk Sell Me Your Song aankondigen, een muzikaal programma voor songwriters uit de koker van John de Mol. 

Article continues after the ad

Mocht je na al die weken The Voice 'talentenjacht'-moe zijn, kunnen we je alvast geruststellen: de makers zoeken niet naar een nieuw zangtalent, maar wel naar een nieuw liedje.

Wie schrijft, die blijft!

In dit nieuwe SBS-programma mogen songwriters namelijk hun zelfgeschreven liedjes pitchen aan een groep succesvolle Nederlandse artiesten. Als één van die muzikanten dit liedje wil hebben, begint het avontuur pas echt. De song in kwestie wordt namelijk echt uitgebracht, en dus opgenomen in een studio door die artiest. Kom maar op met die knaken! 

Hoge ogen gooien

Shownieuws' muziekdeskundige Ronald Molendijk is alvast positief gestemd. "Dit is absoluut het aller-, aller-, allerleukste format dat ik ken dat op televisie gaat komen. Dat ga ik even uitleggen", begint hij vet enthousiast. "Als je gewoon al jarenlang met een deuntje in je hoofd zit, wat het ook is, dan kan je bij dit programma je liedje pitchen. Het maakt niet uit of je professioneel bent of dat je gewoon denkt: ik heb iets in mijn hoofd over rozen of weet ik veel wat." 

De grootste zangers van Nederland

Het format is volgens hem uniek. "Klein beetje schaven, je gaat het pitchen en als de zangers die daar zitten er iets in horen, wordt het uitgebracht. Hoe f*cking cool is dat? Je hoeft zelf niet het podium op, maar je mag het zelf zingen, al staat er ook een live-band. Waarom dat vet is? Wie schrijft, die blijft", aldus Ronald. Wie die 'zangers' dan precies zijn, blijft vooralsnog onbekend. "De grootste van Nederland. Klaar. We mogen geen namen noemen." 

Wanneer Sell Me Your Song op tv komt, is niet bekend. We houden je op de hoogte!