Dit jaar viert de fantasyklassieker Willow zijn dertigste verjaardag. En als we regisseur Ron Howard mogen geloven, zijn er plannen voor een vervolg!

Article continues after the ad

Baby

Het is alweer dertig jaar geleden dat Willow voor het eerst in de bioscoop verscheen. In deze fantasyfilm wordt Elora Donan bedreigd door een boosaardige koningin Bavmorda. Elora is nog maar een baby, maar volgens de legenden kan alleen zij de koningin ten val brengen. Om dit te voorkomen, stuurt Bavmorda haar legers op de baby af. Aan de dappere Willow, de huurling Madmartigan en de fee Raziel de levensgevaarlijke taak om het kind in veiligheid te brengen.

Klassieker

Hoewel Willow niet helemaal het kassucces was waar regisseur Ron Howard en schrijver George Lucas op hoopten, groeide de film toch uit tot een klassieker onder fantasyfans. Nu de film zijn dertigste verjaardag viert, onthult Ron Howard dat er plannen zijn voor een vervolg. “Ik wil er niet teveel over zeggen, maar er zijn gesprekken gaande over een nieuwe Willow-film”, aldus Howard.

Tipje van de sluier

Hoewel de regisseur van Solo: A Star Wars Story niet het achterste van zijn tong liet zien, kon hij het niet laten om een tipje van de sluier over het verhaal op te lichten: “Het wordt geen Willow 2. Deze nieuwe film richt zich meer op de avonturen van Elora, die nu natuurlijk geen baby meer is. Maar Willow speelt natuurlijk nog wel steeds een belangrijke rol in het verhaal.” De film heeft nog steeds een speciale plek in het hart van Howard. Hij verklaarde zelfs dat de huurling Madmartigan, in de film gespeeld door Val Kilmer, van invloed is geweest op de manier waarop hij Han Solo benaderde als regisseur. Geen wonder, beide personages komen uit de pen van Star Wars-bedenker George Lucas!

De film heeft nog steeds een speciaal plekje in het hart van Howard. Hij verklaarde zelfs dat de huurling Madmartigan, in de film gespeeld door Val Kilmer, van invloed is geweest op de manier waarop hij Han Solo benaderde als regisseur. Geen wonder, beide personages komen uit de pen van Star Wars-bedenker George Lucas!