Ron Brandsteder

Ron Brandsteder keert terug op televisie met een nieuwe campingprogramma. In Love for the Campsite gaat Ron met 8 alleenstaande vijftigplussers, plus sidekick Patrick Martens, op kampeerreis door Denemarken. Het 69-jarige tv-icoon wil het geen comeback noemen, zegt hij in het AD. “Eerder een geinig tussendoortje”. Love for the Campsite wordt vanaf 10 oktober uitgezonden op Kanaal ONS (kanaal 50 bij Ziggo, 89 bij KPN).

Een soort Expeditie Robinson

“En nee, dit is géén schaamteloze kopie van We Zijn Er Bijna met Martine van Os, aldus Ron Brandsteder. “Onze deelnemers slapen ineens met wildvreemde mensen in een tent. En het zijn geen bejaarden. Het is eerder een soort Expeditie Robinson met minder obstakels.”

Vervlogen roem

Roem vervliegt snel, vertelt Ron Brandsteder. Hij weet ook wel dat Kanaal ONS een nichezender is dat hij daarmee niet meer het miljoenpubliek van vroeger kan grijpen. “Ik ben laatst door de overheid gevraagd iets te doen met een campagne voor valpreventie bij ouderen. Leuk, die groep kent me tenminste nog.’’

Article continues after the ad

Ook televisie zelf is niet meer wat het is geweest, legt Ron uit. "Kijk, ik ben er niet blasé onder. Maar mijn tijd is geweest. En ik bedoel het niet respectloos, maar televisie is niet meer het medium dat het ooit was. Iedereen leest van de autocue, alles is zo voorgebakken. Tv is niet meer culinair, snap je?’’

Jammer voor Rick Brandsteder

Ron Brandsteder vindt het vooral jammer voor zijn zoon Rick, die niet meer de grote spelshows van vroeger kan presenteren. De “jongens en meisjes van die generatie” kijken daar niet meer naar.

Rick Brandsteder tekende onlangs nog een contract voor 2 jaar bij RTL. Ron Brandsteders oude collega André van Duin doet het nog uitstekend als presentator van miljoenenhit Heel Holland Bakt.