Romy Monteiro

Zangeres, presentatrice én parttime Tiger King Romy Monteiro is helemaal klaar met 'baby-vragen' die ze om de haverklap krijgt op Instagram. De constante opmerkingen over haar lichaam moeten nu echt stoppen.

Article continues after the ad

Dat schrijft de presentatrice van de slecht bekeken Hit Kwis in haar Insta-stories. "Ik ben niet zwanger. Ik ben dat ook nog lang niet van plan überhaupt mee bezig." Volgers genoten de afgelopen dagen van Romy's foto's en filmpjes vanuit haar vakantiebestemming Ibiza. En toen kwamen de baby-vragen. Dat had voornamelijk te maken met één foto, waarbij er naast haar hoofd het woord 'baby' gezet was.

'Ben je in verwachting?'

Die constante 'ben je zwanger?!'-vragen vindt Romy zeer ongepast. "Dus als je het woord 'baby' ziet of een opgezet (food)buikje of zelfs een hand op mijn: er zit geen baby in." Het kan ook nog eens zeer kwetsend zijn wanneer iemand bijvoorbeeld al lang bezig is met een kindje krijgen of wanneer je een miskraam krijgt, betoogt ze. "Als je wél een opgezet buikje ziet bij een vrouw; laat dat lekker. Je weet niet waardoor dat komt!"

Helemaal klaar mee

Helaas krijgt Romy die vraag niet alleen van haar eigen volgers - ook journalisten maken zich er schuldig aan. Ze krijgt 'de vraag' naar eigen zeggen in elk interview dat ze doet. "Zullen we met z'n allen gewoon pas babyvragen stellen als iemand daar zelf over begint?"