Een van de rollen in de nieuwe doorstart van Will & Grace is volgens verschillende websites voor niemand minder dan Michelle Obama.

Article continues after the ad

Will & Grace & Michelle

Volgens bronnen dicht bij de serie is het nog onduidelijk welke rol de voormalige First Lady precies zal vervullen, "maar Michelle is voor veel in". We leven met zijn allen al een tijdje toe naar de terugkeer van de populaire sitcom, die oorspronkelijk van 1998 tot 2005 draaide. Langzaamaan druppelen er steeds meer details naar buiten, zoals het feit dat het oorspronkelijke einde genegeerd wordt en de serie "gewoon" weer verder gaat in het welbekende appartement.

De aankondiging van Michelle Obama als (gast)castlid is de nieuwste toevoeging aan de nieuws- en geruchtenreeks. Eerder leerden we bijvoorbeeld ook dat Grace weer op mannenjacht moet en dat de twaalf afleveringen van het negende seizoen worden geregisseerd door James Burrows, die tijdens de eerste acht seizoenen ook op de regisseursstoel zat.

Parks & Recreation

Voor Michelle Obama zou het trouwens niet de eerste keer zijn dat ze in een comedyserie speelt. Ze speelde al eens zichzelf in Parks & Recreation, in een scène die je hierboven kunt terugkijken, waarin Leslie Knope (een rol van Amy Poehler) meer dan een beetje onder de indruk is van haar ontmoeting met de First Lady.

Het plan om na ruim tien jaar een nieuwe reeks Will & Grace te maken ontstond nadat een kort filmpje waarin Will en Grace zich vorig jaar uitspraken tegen toenmalig presidentskandidaat Donald Trump een enorme hit werd op internet. We hoeven er dus waarschijnlijk niet op te rekenen dat ook de huidige First Lady nog eens in de serie te zien zal zijn. Maar wie weet: misschien is ook Melania Trump binnenkort geen First Lady meer en moet ook zij over een nieuwe carrière gaan nadenken ...

Seizoen 9 van Will & Grace gaat op 28 september in première bij NBC.