Zowel in Amerikaanse als Nederlandse bioscopen is Rogue One: A Star Wars Story de best bezochte film op Kerstavond en Eerste Kerstdag.

Article continues after the ad

Stormloop

Dat schrijft Nu.nl. Dat de film op nummer 1 staat komt niet als een verrassing: in november was er een ware stormloop op de eerste bioscoopkaarten van Rogue One. Binnen twaalf uur werden er in Nederland 10.000 tickets verkocht. 

Rogue One: A Star Wars Story speelt zich vlak voor de gebeurtenissen af in Star Wars Episode IV: A New Hope. In de film krijgt een groep onwaarschijnlijke helden de haast onmogelijke missie om de plannen voor de Death Star te stelen.

Volle zalen

Ook de scifi-film Passengers met Jennifer Lawrence en Chris Pratt en de animatiefilms Sing en Vaiana trekken over de hele wereld volle zalen. In Nederland doen verder Soof 2 met Lies Visschedijk en de musical La La Land met Emma Stone en Ryan Gosling het opvallend goed.

Even opwarmen

De Kerstvakantie is traditioneel een drukke periode voor de bioscopen. Vanaf woensdag kun je lekker opwarmen in de bioscoop tijdens deze koude dagen: dan gaat de Nederlandse romantische komedie Onze Jongens in première van regisseur Johan Nijenhuis met Jim Bakkum als stripper.

Genoeg om te zien

Ook draaien nog steeds Fantastic Beasts and Where to Find Them, Arrival, Nocturnal Animals, Mees Kees Langs de Lijn, Office Christmas Party, Collateral Beauty en, Why Him?, De Zevende Hemel, The Accountant, Incarnate, Underworld: Blood Wars en Bad Santa 2 in de bioscopen.