Star Wars Rogue One Cassian Andor Diego Luna
Star Wars Rogue One Cassian Andor Diego Luna

Disney-baas Bob Iger heeft weer enkele nieuwe onthullingen gedaan over hun eigen streamingdienst, waarmee het bedrijf vanaf eind 2019 de concurrentie aangaat met Netflix. Zo heeft hij eindelijk de naam van deze nieuwe dienst bekend gemaakt; het kanaal gaat namelijk Disney+ heten. Tegelijk kondigde Iger aan dat Disney+ naast The Mandalorian nog een Star Wars TV-serie krijgt. Dit wordt een prequel voor Rogue One: A Star Wars Story met in de hoofdrol Diego Luna als de ruige Cassian Andor.

Opmerkelijke keuze, maar een boeiend personage

Ook al hebben Disney en Lucasfilm na de tegenvallende resultaten van Solo: A Star Wars Story besloten om naast Episode IX de komende tijd maar even geen Star Wars-films meer te maken, dat gemis gaan ze ruimschoots inhalen op Disney+. En Cassian Andor mag dan een opmerkelijke keuze zijn voor een eigen TV-serie, dit personage is er boeiend genoeg voor. Al in zijn eerste scène in Rogue One wordt duidelijk dat deze rebel nergens voor terugdeinst, als hij een informant in de rug schiet.

 

Anti-held die over lijken gaat

Deze anti-held vecht aan de kant van de goeden, maar gaat letterlijk over lijken om zijn doel te bereiken. En dan gaat hij ook nog wederom gespeeld worden door Diego Luna, die op het punt staat om een nog grotere naam te worden met zijn hoofdrol in Narcos: Mexico, dat vanaf vrijdag 16 november op Netflix te zien is.

“Terugkeren naar het Star Wars universum is heel bijzonder voor mij” zo vertelt de Mexicaanse acteur aan StarWars.com. “Ik heb zo veel goede herinneringen aan het werk dat we samen gedaan hebben en de relaties die ik heb opgebouwd tijdens die reis. We hebben een fantastisch avontuur voor de boeg, en dit geweldige format geeft ons de kans om zijn personage nader te bestuderen”.

 

Loki-serie gaat door!

Nog meer goed nieuws: Iger bevestigde tegelijk het verhaal van twee maanden terug dat Disney+ ook met een TV-serie rond Marvel-schurk Loki komt, en dat Tom Hiddleston opnieuw de rol van Thor’s snode stiefbroer zal spelen.

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.