Disney had nog wat merchandise te verkopen en zette haar fans aan het werk om de beste reclame te maken. Het resultaat is verbluffend!

Article continues after the ad

Go Rogue

Bij het maken en promoten van Rogue One: A Star Wars Story komt natuurlijk ook weer de nodige merchandise kijken. Er worden speciale LEGO-pakketten van de Star Wars-spin-off verkocht en merkeigenaar Disney maakt optimaal gebruik van de liefde die de vele miljoenen fans nog altijd koesteren voor de science-fictionreeks, al helemaal nadat Episode VII – The Force Awakens weer ouderwets in de smaak viel.

Deze video, waarin het verhaal van Rogue One (zonder spoilers) wordt nagespeeld door LEGO-figuren, is dan ook 100% bedacht en geproduceerd door fans. Over gratis reclame gesproken! De hoofdrol is voor Jyn Erso, in de film gespeeld door Felicity Jones, en we zien ook Director Krennic (Ben Mendelsohn) voorbijkomen. Krijg je na dit filmpje ook zo'n zin om naar de speelgoedwinkel te rennen? Realiseer je dan in ieder geval nog even dat hier ook de nodige special effects aan te pas zijn gekomen, en dat jouw LEGO-figuurtjes dus niet beginnen te wandelen en babbelen als je ze uit de doos haalt.

Rogue One: A Star Wars Story draait vanaf 14 december in de Nederlandse bioscopen.