Fotograaf
Michel Schnater
Rogier Smit

Rogier Smit heeft een moeilijke tijd achter de rug door zijn scheiding van Frank Jansen. Hij zegt in de nieuwe editie van Veronica Superguide dat hij zijn leven te danken heeft aan zijn hond Brownie. “Het klinkt wat dramatisch, maar hij heeft mijn leven gered.”

Rogier en Frank liggen sinds oktober 2020 in scheiding en dat valt Rogier zwaar. Gelukkig heeft hij zijn trouwe viervoeter Brownie. De chocoladebruine Labrador Retriever is niet van zijn zijde geweken. “Die hond is mijn absolute redder. Hij betekent alles voor mij.”

Dogton Abbey

“Als iemand die hond zou willen doodschieten, dan zou ik ervoor springen,” zegt de tv-ster. Nu zal dat niet zo snel gebeuren, maar hij kan Brownie wel kwijtraken aan iets anders. Toen Rogier begin dit jaar door paparazzi werd gevolgd en niet meer naar buiten wilde, gaf hij Brownie mee aan de uitlaatservice. “Sindsdien is hij verliefd op Abbey, een Golden Retriever.”

Article continues after the ad

Frank & Rogier checken uit

In ieder geval zien we de Haagse designers Rogier en Frank voorlopig niet samen terug op televisie. RTL stopt de samenwerking. Geen Frank & Rogier checken in meer dus. Het duo werd eerder al bekend door Paleis voor een Prikkie, Bij ons in de PC en Steenrijk, Straatarm.

Op dit moment heeft Rogier geen programma’s op de planning staan, al praat hij wel met een headhunter uit de Engelse tv-wereld. Daar zijn ze ook dol op honden, dus wie weet staat er binnenkort een verhuizing op poten. Zou andere hond Coco dan ook meegaan?

Veronica Superguide 39 ligt vanaf vandaag in de winkel.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.