In de huid van James Bond zal hij niet meer kruipen, maar wat Roger Moore betreft is een rol in een Bondfilm heel goed bespreekbaar.

Article continues after the ad

Octopussy

”Al is het alleen maar om het geld”, aldus Moore tijdens het evenement BAM Being A Man in Londen. Roger Moore speelde de rol van 007 in een zevental films, waaronder The Spy Who Loved Me en Octopussy, in de periode van 1973 tot 1985. Hij volgde daarmee Sean Connery en George Lazenby op.

Sean Connery

Moore, die inmiddels 89 jaar oud is, had ook nog iets te zeggen over zijn favoriete Bondvertolkers. Volgens hem zijn dat Sean Connery en Daniel Craig. "Ik denk dat Sean de overduidelijk beste Bond was”, aldus Moore, die Craig overigens meer het uiterlijk van een ’killer’ vindt hebben.

James Bond

"We mogen ons vandaag de dag gelukkig prijzen met Daniel Craig omdat hij ongelofelijk goed is gebleken.” Daniel Craig speelde in de afgelopen vier films de rol van 007. Wie hem op gaat volgen, blijft een raadsel. De namen van Idris Elba, Damian Lewis, Tom Hardy en Tom Hiddleston werden al genoemd, net als die van Michael Fassbender, die al ’nee’ heeft gezegd.