Game of Thrones zit vol personages die niet kijken op een moord of marteling meer of minder. Maar welke van deze ongure types zou vandaag de dag het langst de cel in moeten voor oorlogsmisdaden?

Verdragen

Dit weekend staat in het teken van de terugkeer van Game of Thrones. Zelfs het Rode Kruis ontkomt er niet aan! De Australische afdeling van deze hulpverleningsorganisatie bekeek alle seizoenen met de Geneefse Conventies in de hand. Deze verdragen bepalen wat wel en niet is toegestaan in tijden van oorlog. Niet verrassend kwamen de inwoners van Westeros niet al te rooskleurig uit het onderzoek!

Article continues after the ad

 

Sadistisch

Ramsay Bolton voert met zeventien overtredingen, waaronder marteling (duh!), de ranglijst aan. Deze sadistische schurk wordt echter op de voet gevolgd door… Daenerys Targaryen. De nobele drakenkoningin werd niet minder dan vijftien keer betrapt op buitensporig geweld. Vooral de inzet van wapens die haar tegenstanders levend verbranden wordt haar zwaar aangerekend.

Kindsoldaten

Ook interessant: Jon Snow doet qua wreedheid niet onder voor de Night King. Beiden hebben zes overtredingen op hun naam staan. Dubieus genoeg zetten beide krijgsheren regelmatige kindsoldaten in. Niet cool, Jon Snow. Niet cool… Gelukkig heeft hij nog kans om het goed te maken: het Rode Kruis heeft al aangegeven ook het achtste seizoen de oorlogshandelingen nauwlettend in de gaten te houden!

Bekijk hier de complete Game of Thrones-ranglijst van het Rode Kruis.