In 1987 schreef Paul Verhoeven filmgeschiedenis met RoboCop. Binnenkort verschijnt een documentaire waarin de cast en crew terugkijken op de totstandkoming van deze snoeiharde actieklassieker!

Baanbrekend

Ruim dertig jaar geleden plantte Paul Verhoeven de Nederlandse vlag stevig in de Hollywood Hills. De reden was RoboCop, een baanbrekende film die actie, satire en sciencefiction op unieke wijze combineerde. Je zou denken dat na al die jaren alles wel gezegd is over deze moderne klassieker, maar daar denken de makers van Robodoc: The Creation of RoboCop gelukkig anders over. Met behulp van onder anderen acteurs Nancy Allen, Ray Wise, Kurtwood Smith en natuurlijk regisseur Paul Verhoeven wordt teruggeblikt op het maken van deze hitfilm!

Article continues after the ad

 

Comeback

Ook ruim dertig jaar later is de liefde voor RoboCop nog niet bekoeld. Eerder dit jaar werd bekend dat Neill Blomkamp (District 9) werkt aan RoboCop Returns, een direct vervolg op de sciencefictionklassieker. Hoewel de regisseur eerder nog hintte dat Peter Weller terugkeerde in de titelrol, liet de acteur deze week via zijn woordvoerders weten dat hij niet geïnteresseerd is in een comeback als RoboCop. Jammer genoeg is Weller ook al de grote afwezige in Robodoc. Niettemin ziet dit eruit als een prima tussendoortje totdat RoboCop Returns verschijnt!