Nadat Kevin Spacey door Netflix werd ontslagen vanwege ongewenste intimiteiten, hing de toekomst van House Of Cards aan een zijden draadje. Robin Wright meldt dat de serie bíjna afgeschoten werd.

Article continues after the ad

Wright werd geïnterviewd voor de site van designkledingwinkel Net-A-Porter, waarin de Netflix-hit (natuurlijk) ter sprake kwam.

Volgens de hoofdrolspeelster had het ‘heel weinig gescheeld of House Of Cards was direct stopgezet’. Kevin Spacey werd vlak na de ontboezemingen over Harvey Weinstein ontslagen, waardoor de hele show onder druk kwam te staan. Sterke geruchten dat de serie stopgezet zou worden deden de ronde, en volgens Wright klopten die als een bus.

Koos Werkeloos

Volgens Wright was het klimaat verstikkend, en vonden sommige medewerkers dat House Of Cards moest stoppen, omdat het anders leek alsof het gedrag van Spacey impliciet werd goedgekeurd. De actrice (en executive producer) was van mening dat Spacey’s gedrag niets te maken had met House Of Cards, en discussieerde met het management van Netflix over de stopzetting. Volgens haar zou annulering juist slecht afstralen op de rest van de medewerkers.

De actrice meldt waren alle medewerkers geschokt waren, zowel door de beschuldigingen aan Spacey’s adres als door de mogelijkheid dat ze hierdoor allemaal hun baan zouden verliezen. Robin Wright schat in dat zo’n 2.500 mensen, direct en indirect, betrokken zijn bij de serie, en was niet van plan om ze werkloos te laten worden.

Spacey nog steeds nie

Wright heeft nog steeds geen contact met haar oud-collega gehad. Volgens de actrice wacht ze tot Spacey ‘er zelf klaar voor is’. Op de vraag of Spacey ooit nog zou kunnen acteren, antwoordde ze ontwijkend. ‘Ik weet het niet. In het algemeen geloof ik dat mensen kunnen veranderen, en iedereen een tweede kans verdient; ik weet het echt niet.’

Het publiek weet het voorlopig wel: Kevin Spacey’s film Billionaire Boys Club, opgenomen vóór hij en plein public werd beschuldigd, flopte bizar hard.

De opnames voor het zesde, laatste seizoen van House Of Cards werden in mei afgerond. Waarschijnlijk is het slot, bestaande uit acht afleveringen vanaf 2 november te zien op Netflix.