Robin Martens

Oud-GTST-actrice Robin Martens onthult in de nieuwe editie van Beau Monde dat ze hoogsensitief is.

Article continues after the ad

Het uit zich bij Robin in dingen als: niet kunnen functioneren in een oud huis, emoties van een ander overnemen en overprikkeld raken in de supermarkt, zo vertelt ze.

Hoogsensitiviteit 

Door haar hoogsensitiviteit claimt Robin dat ze in bepaalde ruimtes kan 'aanvoelen' wat er in het verleden allemaal is gebeurd. Als er iemand is doodgegaan, bijvoorbeeld. "Mijn eerste huis was nieuwbouw. Mijn tweede woning was dat niet en daar had ik veel last. Voor andere mensen is het misschien moeilijk te begrijpen, maar ik kan het aanvoelen als er in een huis veel ruzie is gemaakt of als er mensen zijn overleden."

Overal prikkels

Mensen die hoogsensitief zijn kunnen slechter tegen veel prikkels in een keer. Een bezoek aan de supermarkt kan dan al pittig zijn. Daar heeft Robin gelukkig een trucje voor verzonnen. "Stel dat ik naar de supermarkt ga en niet wil worden aangesproken, dan visualiseer ik een wit licht om me heen, van mijn hoofd tot mijn voeten. Ik merk daarna dat er alleen maar lachende, vrolijke mensen op me afkomen." Door haar hoogsensitiviteit en haar heftige verleden - Robin leed vroeger aan leukemie - voelt ze zich af en toe best een loner. Maar dat betekent niet dat ze zich ook alleen voelt. "Het helpt mij om goede, positieve gesprekken met mezelf te hebben. Ik ben mijn eigen beste vriendin."

Diep dal na GTST

De oud-GTST-ster ging naar eigen zeggen door een diep dal in de periode na haar vertrek uit Meerdijk. Achteraf gezien bleek dat door een heftige burn-out te komen. Iets recenter nog kwam Robin ook al... nou ja, niet zo fijn in het nieuws. De hele nasleep na haar veroordeling (voor de mishandeling van een agent) laat ook diepe sporen na. Ze lijdt aan paniekaanvallen, ondergaat behandelingen om die onder controle te krijgen én haalde uit naar de politie, die leugens zou verspreiden.