De verwachtingen rond Robin Hood waren behoorlijk hooggespannen, maar de legendarische struikrover schiet nog geen pijl door een pakje boter...

Robin Hood, met Taron Egerton en Jamie Foxx, dreigt dé flop van 2018 te worden. Tijdens het belangrijke Thanksgiving-weekend, roofde de bandiet/volksheld een schamele 14 miljoen dollar bij elkaar… Op de internationale markt deed de film het nog beroerder: daar streek Robin bijna 9 miljoen op.

Zelfs in Groot-Brittannië, waar de held van Sherwood Forest vandaan komt én populair is, harkten de ‘merry men’ maar 1,7 miljoen binnen… Van een thuisvoordeel kunnen we helaas niet spreken. Critici waren niet echt te spreken over Robin Hood, en dit keer lijken de kijkers het er prima mee eens te zijn! Dat is ook wel eens anders... Sterker nog: het gebeurt vaker dan je misschien denkt!

Hoewel veel films in 2018 te maken hadden met een tegenvallende opbrengst, is Robin Hood op dit moment één van de grootste flops van het jaar; als je het budget en de opbrengst tegen elkaar afzet.

Article continues after the ad

 

 

 

Toekomstige hits

Hoewel Amerikanen rond Thanksgiving vrij massaal naar de bioscoop gaan, was de concurrentie dit jaar moordend! Ralph Breaks The Internet: Wreck-It Ralph 2 en de Rocky spin-off Creed II boekten zéér goede resultaten. Ralph zorgde voor de op één na hoogste Thanksgiving-opening, met een opbrengst van 84 miljoen dollar (125 miljoen wereldwijd); daarmee verdient de animatiefilm de tweede plaats (na Frozen). De tweede Wreck-It Ralph draait vanaf 12 december in de Nederlandse bioscoop.
 

 

Creed II ging met ruim 55 miljoen dollar aan de haal. Deze film, waarin Rocky-beschermeling Adonis Creed (Michael B. Jordan) het opneemt tegen een spook uit het verleden, draait op 29 november in de bioscoop.

Geven jullie Robin Hood nog een kans, of kan hij fluiten naar jullie rijkdom?